Thursday, December 22, 2016

Zwanis Eday!
Alhamdulillah , 03.12.16
Kami da bertunang,


"aku nak kau tahu. aku cinta kau, dan aku hanya mahu lihat kau bahagia
walau bukan dengan aku . yang aku mahu KAU BAHAGIA.
kau layak bahagia!
kau wajib bahagia!
Allah, bahagiakan die itu sahaja yang aku minta"

ayat ni copy kat post sebelum2 ni, mse ni tengah sedu , mase ni seolah bakal kehilangan ,
seolah2 pertemuan hanya satu persingahkan
tp betullah aku x sangka pertemuan ni akan sampai ke tahab ni,
cuma mase ni ak betul2 takut kehilangan, aku seolah da bersedia, xpe kalau bukan jodoh
kau gn aku tetap akan jadi kawan kan , tapi mase ni ak takut seolah kawan pon kau x mahu,
masa ni ak serah sepenuhnye pada ALLAH, aku serah bulat bulat ! serah dalam tawakal, aku type sekarang pon sebak, allahuakbar , aku x nak hilang kau ~

Alhamdulillah da jadi tunang sekarang :)
Tapi dalam masa sama aku tetap dalam jaga2 sungguh tempoh ini hanya 1 cubaan untuk di satukan ,
tiada daya nak robek hati lalu intai isinye, tiada daya jenguk apa yg di susun indah dri DIA .
maka tetap dengan doa, ya allah berikan jalan terbaik kepada kami, permudahkan usaha kami, berkati hubungan ini, moga kekal di dunia dan akhirat menjadi kekasih yg diredhi mu,

Doakan yg baik baik ye

Serah saja semua pada Dia , andai sakit pasti ad hikmahnye andai bahagia , syukurlah ini jalan cerita kita :)
Tiba2 ingat zaman lari bila nampak makcik ni kat pasar haha ,
 ape yg segan sgt x tau la sekarang dah duduk sama2 dekat pelamin tunang :*
terima kasih mak berdua heroin dalam love story kami.

Yeayy haha


Terima Kasih kasi bunga , 
bunga tu its just symbolic , 
sy terharu tengok awk sorok segan awk utk buat sy happy kt ats tu, 
inshallah  
one day allah akan happykan awk , 
btw i pun x pasti sejak bila i suke bunga haha 
love you ~

Nnti lepas kawin iols kasi die bace ea hehe
tamat
anisa

Monday, November 21, 2016


Alhamdulillah 
Detik di kembalikan apa yang kau minta... 
Aku sampai sekarang x sangka Allah bagi jalan yang aku tgh lalui ni. It's so beautiful journey. 
Setiap suka duka, ketawa gembira. Allahuakbar . Balik pada DIA , percaya DIA sebaik perancang .
 Andai berulang luka lama? Tenang , Allah merancang dengan cinta. Untuk ku pasti untuk aku. .
Alhamdulillah syukur 😊

lagi 10hari 😚

Thursday, September 8, 2016

kadang kadang tertanye tanye!

Iklas ke hubungan?
Jujur ke senyum ni?

atau disebalik tengah bermusuh dengan jiwa!
tengahhh bergaduh dengan rasa?

iklas la , xpe kalau pegi.
allah jaga jiwa ni nanti . 

tapi kalau betul iklas , jujur semua ni 
alhamdulillah betul la ap yang aku pilih ni 
doakan aku bakal isteri solehah terbaik yg dcipta die untuk kau 


Wednesday, July 20, 2016

Bunga Bunga!

Ni fasa bunga bunga kot
bila tiba ada sejenis rasa ni aduhhh cair hahaha
senyum sorang
bangun tido senyum
makan pon ingat , senyum balik
padahal x de apa pun. hahaha
bahagia ~


Thursday, July 14, 2016

somelovestoryneverend


Setiap hari seronok , cepat atau lambat cerita ni, aku serah sepenuhnya pada Allah , :)






terima kasih datang dan membahagiakan moga allah sentiasa memudahkan dan membahagiakan kamu :D

Monday, April 11, 2016

Bila aku serahkan urusan hati kau pada ALLAH S.W.T
Allah sedarkan aku,
Minta pada dia, dia maha memberi
Percaya pada dia, die mengaturkan sebaik baik jalan
Moga Allah jaga hati aku dan kau,
Moga aku istiqomah dalam mencari cinta dunia dalam mencari akhirat
Terima kasih datang dan membahagiakan .
Saat ati merayu jangan pergi tapinya tanpa suara
Kau dtg dan berjanji untuk berdiri di hadapan pimpin aku dan sama sama berjalan.
Alhamdulillah untuk rasa bahagia ini ya allah,
27.03.16 

"Subhana rabbika rabbil 'izzati amma yasifun wa salamun alal mursalin wal hamdulillahi rabbil 'alamin"

 


Thursday, January 7, 2016

im oke! trus me

sepertinya
bakal kehilangan :)
ia menyakitkan tapinya biar!
sungguh sakit . tapi apa nilai hidup tanpa
menelan sakitnye ujian.
maka sekali lagi air mata akan meneman malam hari.
sekali lagi perlu sorok rasa hati.
sekali lagi
kali ni mungkin sakitnye x separah semalam
tapi mendalam
sebab yang akan hilang itu satu
yang aku pegang sudah
terlalu lama
terlalu sayang
terlalu cinta
terlalu suka
dia dalam sudut cinta yang paling dalam !
xkan ku pujuk kau duduk, apatah sambut hati yang da mati
aku akan biar kau pergi, jauh , sejauh yang kau mahu.
tak semua cinta itu bersatu kan
tak semua sayang itu berbalas kan
yes its hurt but im oke !
aku nak kau tahu. aku cinta kau, dan aku hanya mahu lihat kau bahagia
walau bukan dengan aku . yang aku mahu KAU BAHAGIA.
kau layak bahagia!
kau wajib bahagia!
Allah, bahagiakan die itu sahaja yang aku minta








tapi ingat! nanti pergi sahaja ~ jangan kau ucap SELAMAT TINGGAL

jauh~
nisa